2011

 

Tevékenységünk 2011-ben

Szövetségünk 2011-ben nagyon nehéz évet zárt, a profilunkat támogató pályázati lehetőségek jelentős csökkenése miatt.Folyamatos működésünket csak segítőink önkéntes munkájának köszönhetően tudtuk fenntartani.

- Tervezett programunknak megfelelően havi egy alkalommal tartottunk a cigány kultúrát és a kortárs alkotókat is bemutató rendezvényeket Budapesten és vidéken egyaránt. A legtöbb felkérés vidéki iskolák és művelődési intézmények részéről érkezett hozzánk.

- Ebben az évben is folytattuk a Cigány Tudományos és Művészeti Társasággal közösen indított heti tanácsadó szolgáltatásunkat. (Heti egy alkalom a Kós Károly tér 1.sz alatti irodahelyiségben, a családvédelem és a női esélyegyenlőség témakörében, esetenként 3-5 fő részvételével.)

- Ugyancsak más szervezetekkel való együttműködésben valósítottunk meg egy országos cigány tehetségkutató szavalóversenyt Taksonyban. Partnerünk ebben a programban a Cigány Írószövetség volt.

- Részt vettünk a Cigány Tudományos és Művészeti Társaság 21. nemzetközi tudományos konferenciájának szervezésében és lebonyolításában Budapesten, 2011. október 6-9. között. Főként a konferencia programjához kapcsolódó irodalmi est és képzőművészeti kiállítás megrendezésében vállaltunk szerepet.

- Folyamatos a tevékenységünk a Közös Út – Kethano Drom internetes portál Ashun – Figyelj! rovatának, valamint a cigány nyelvű anyagoknak a szerkesztése terén.

- Szövetségünk képviseltette magát a NOE és a Keresztény Civil Szervezetek országos konferenciáján, és részt vettünk a Roma Nők Nemzetközi Fórumának budapesti tanácskozásán is.

Budapest, 2012. január 30.