GenFest 2012

2012.05.12 09:01

A Fokoláre Mozgalom szervezésében 2012. augusztus 31. és szeptember 2. között Magyarország ad otthont a tizedik Genfestnek*

Az egész világról a legkülönfélébb nemzetiségű, vallású és kultúrájú fiatalok találkoznak Budapesten. Közös céljuk, hogy egységesebb és szolidárisabb világot építsenek, ez egyben mindennapjaik törekvése és társadalmi tevékenységük mozgatórugója is. Ők lesznek a „let’s bridge” (építsünk hidakat) című Genfest főszereplői.

A Genfest nagy lehetőség a találkozásra, tapasztalatcserére és közös gondolkodásra a gazdaság és a művészet világáról, szociális problémákról és a vallásközi párbeszédről, de főként meghívás, hogy a testvériség hídjai épüljenek.

2012. augusztus 31. és szeptember 2. között a főváros – háromezer önkéntes munkájának köszönhetően – az egység gyakorlótere lesz az egész világ számára.

17–30 éves fiatalokat várnak a szervezők Budapestre. Magyarországról 4 000, a világ más részeiről 8 000 részvevőre számítanak.

Az Európai Unió által is támogatott esemény fővédnöke Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom–budapesti érsek, védnöke Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke, valamint Tarlós István főpolgármester. A megnyitón köszöntőt mond Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is.

A fő helyszín a Budapest Sportaréna, de a Genfest keretében a főváros több más pontján is rendeznek különböző programokat.

Szeptember 2-án a Szent István Bazilika előtt szentmisén, másutt istentiszteleten, ill. vallásközi összejövetelen vehetnek részt a fiatalok, mielőtt lezárul a három napos esemény.

*A Fokoláre új nemzedéke (Gen [ejtsd: dzsen] = Generazione Nuova) által szervezett nemzetközi találkozó

Jelentkezés: www.fokolare.hu/genfest

Bővebben: www.genfest.org/hu